KMO Architect

Fibola bouwt mee aan jouw toekomst

De fase waarin je onderneming zich bevindt, bepaalt de verwachtingen die je hebt van je financiële adviseur. Bij de opstart van je eigen zaak bekommert je boekhouder zich over andere zaken dan wanneer je bedrijf een exponentiële groei kent. Fibola groeit met je mee en past zijn dienstverlening aan in functie van wat je verwacht.

Een eigen zaak starten? Je KMO herstructureren? Hulp nodig bij het omzetten van jouw vennootschap? Boekhoudkantoor Fibola is jouw ideale partner uit de regio. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Start je eigen zaak
Groei
Herstructurering

Start je eigen zaak

Persoonlijke evaluatie van je situatie

Zit je met vragen over de opstart van een eigen zaak en wil je concreet advies? Maak een vrijblijvende afspraak met Fibola. We overlopen samen de te ondernemen stappen en geven je concrete tips.

Eenmanszaak

Een eenmanszaak biedt het voordeel dat je snel kan starten. Met Fibola kan je binnen de twee weken actief zijn als zelfstandige. Wij zorgen voor de opstart van je dossier:

 

 • Inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, afgekort KBO
 • Activatie btw-nummer
 • Aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds naar keuze
Vennootschap

Risicovolle activiteiten of de Belgische fiscaliteit kunnen je overtuigen tot de oprichting van een vennootschap. Een vennootschap kan je privévermogen tegen het beroepsrisico beschermen (beperkte aansprakelijkheid) en kan je mogelijks heel wat belastingen besparen.
Fibola staat klaar als centraal aanspreekpunt voor de opstartformaliteiten van je vennootschap:

 

 • Begeleiding bij de opmaak van het financieel plan
 • Communicatie met de notaris die de oprichtingsakte zal verlijden
 • Opmaak van een aandeelhoudersregister
 • Inschrijving in de KBO
 • Activatie van het btw nummer
 • Aansluiting van de bestuurder(s) bij een sociaal verzekeringsfonds naar keuze
 • Communicatie met de bedrijfsrevisor die een verslag opstelt over de inbreng in natura

Fibola helpt jouw zaak groeien

Van eenmanszaak naar vennootschap

Fibola informeert je tijdig wanneer je eenmanszaak niet meer is aangepast aan je situatie, om welke reden ook. Je kan perfect de overstap maken van een eenmanszaak naar een vennootschap. Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Omzetting van vennootschap naar een andere vorm

Er kunnen diverse motiveringen zijn om over te gaan tot de omzetting van je huidige vennootschap naar een andere vorm. Iedere vennootschapsvorm heeft zijn eigen kenmerken. De situatie van je vennootschap bepaalt welke vennootschapsvorm het meest geschikt is. 

Herstructurering

Kapitaalverhoging

Bij de aanvraag van een investeringskrediet verwacht de bank meestal een eigen inbreng. De bank verstrekt bijkomende leningen indien je zelf, als aandeelhouder, het kapitaal van je vennootschap verstevigt. Je kan dit via een inbreng in geld, ook wel inbreng in speciën genoemd, of door een inbreng in natura. Meer info nodig? Vraag het ons. We helpen je graag verder.

Overnames en waardebepalingen

Wees steeds alert als je een overname van aandelen of van een handelsfonds wenst te realiseren. De koper en de verkoper hebben altijd tegenstrijdige belangen. Het is dan ook van cruciaal belang dat de cijfers, die aan de basis liggen van de onderhandelingen, onderworpen worden aan een kritisch onderzoek (= due dilligence of overnameaudit). Fibola zorgt ervoor dat je met kennis van zaken beslissingen kan nemen en kijkt erop toe dat je niet te veel betaalt. Wens je graag een waardebepaling van een onderneming? Contacteer ons nu voor een persoonlijk gesprek.

Herstructurering: fusies en splitsingen

Door de jaren heen worden veel groepsstructuren onnodig complex. Een transparante en eenvoudige structuur biedt vele voordelen, zowel fiscaal, juridisch als bedrijfseconomisch. Bovendien is het belangrijk dat je, als ondernemer, begrijpt hoe de structuur in elkaar zit.
Fibola begeleidt je met enthousiasme bij volgende herstructureringen:

 

 • Oprichting van een holding (step-up)
 • Fusie door oprichting of door overneming
 • Geruisloze fusie
 • Splitsing door oprichting of door overneming
 • Partiële splitsing
 • Vereffening van een vennootschap

Fibola bouwt mee aan de toekomst van:

Vennootschappen

Fibola is de architect van iedere KMO, groot of klein. Alle vennootschapsvormen (Comm.V, VOF, BV, NV, CV) en groepsstructuren verdienen onze aandacht! Wij begeleiden je van de oprichting tot en met de vereffening.

Vrije beroepen

Wij helpen je bij de opstart van je vrij beroep alsook bij de oprichting van je BV, de meest voorkomende vennootschapsvorm voor vrije beroepers (artsen, advocaten, architecten, …).

 

Eenmanszaken en zelfstandigen

Wil je starten met je eigen zaak en wens je wat meer info? Is je eenmanszaak fiscaal en juridisch nog interessant? Bekijk het samen met ons.

 

Op zoek naar een fiscale partner op maat van jouw vennootschap of eenmanszaak? Bij Fibola in Laakdal moet je zijn. Ook voor boekhouding en fiscaal advies. Contacteer ons nu voor een vrijblijvend en verkennend gesprek op maat.